18.2.2010, NÄTO -koulutus alkaa

Torstaina 18.2. aloitimme Bongon kanssa uuden koulutuksen eli nätoilun :) Treeneissä harjoitellaan näyttelyissä toimimista ja kouluttaja opastaa miten koira kantsii esittää näyttelyssä. Koulutus on Oulun seudun terrieriyhdistyksen (OSTY) järjestämä eli sama taho kuin sillä meidän alkeisTOKO kurssillakin. Ihanaa että tuossa yhdistyksessä ei olla roturasisteja vaan kursseille otetaan muitakin kuin terrierejä. Kouluttajana toimi Mari joka on terrieriyhdistyksen näyttelyvastaava.

Paikalla meitä oli kuusi koirakkoa, viisi terrieriä ja yksi tipsu :D Kaikki kuitenkin pieniä kokonsa puolesta (meidän Bongohan tosin luulee olevansa iso koira).

 Alussa esittelimme itsemme ja koiramme ja esitimme toiveita mitä haluamme kurssilla oppia. Minun/meidän suurin toive on se, että uskaltautuisimme jossain vaiheessa kehään. Eli eihän olekaan paljon toivottu???!!!

Harjoittelimme ringissä kävelyä ympäri “hallia”, koiran esittämistä kävellen edestakas tai “kolmiossa”, pöydällä olemista ja sitä että vieras ihminen tutkii koiraa. Lisäksi hampaiden katsomista tietysti jossa meidän Bongo näytti jälleen luonteensa. Luulenpa että Bongo ajatteli että sinähän et minun suuhuni katso kun en minäkään saa sinun suuhusi kurkistaa. Kun yritimme avata suuta tai nostaa lörppähuulia niin Bongo vetäytyi pois suu tiukasti kiinni :) Tämäpä onkin juttu mitä ei ole tullut harjoiteltua sitten pentuaikojen ja ihan vaan siitä syystä että silloin pikku-ukkeli anto hienosti katsoa hampaita. Oma mokani siis kun en ole tuota harjoitellut säännöllisesti. Ja vielä kun sanotaan että vanha koira ei uusia temppuja opi niin saa nähdä miten meidän käy??? No mutta hei, onneksi Bongo on vasta 10kk  joten toivoa on vielä olemassa!!!

Kurssi oli kiva ja antoisa. Kotiläksyksi saimme kehoituksen harjoitella tuota hampaiden katsomista. Siinäpä ne illat kuluukin kun nostelee pikku-ukkelin huulia ja yrittää pitää sormet yhtenä kappaleena. Kävinkin ostamassa tuubillisen maksapasteijaa ja sitä purskuttelen sormiin ja tungen sitten sormet suuhun Bongolle :) Innoissaan Bongo nuolee sormiani ja nyt vaan mietinkin sitä, että oppiiko se sitten siihen että kun tuomari katsoo hampaat näyttelyssä niin meidän Bongopa alkaakin nuolemaan sen sormia??? :) Mitähän se tuomari siitä sanoisi???

Jätä kommentti: