4.3.2010, NÄTO -treenit osa 3/4

Torstai-iltana 4.3. pakkasin Bongon ja ison kasan herkkuja (nakkeja, juustoa, napsuja jne) mukaani autoon ja lähdin ajelemaan kohti Oulua ja NÄTO -treenejä. Edelliset treenit meillä valitettavasti jäi väliin kun olimme molemmat Hennan kanssa kuumeessa :(

Jännitin automatkaa etukäteen hurjasti, koska kuten olen kertonut niin tuo Bongo on melkoisen huono matkustaja. Ja nyt lähdimme liikkeelle kaksistaan. Minä ajelin ja Bongo läähätti ja vinkui etupenkillä (jos olisin sen takapenkille laittanut niin ajamisesta ei olisi tullut yhtään mitään, se on kokeiltu). Eihän tuo mikää turvallinen matkustustapa todellakaan ole mutta pakko yrittää päästä paikasta A paikkaan B edes jotenkin.  Toiveissa on että joskus tuo pikku-ukkeli tottuisi automatkailuun ja matkat olisivat taas kivoja hiljaisia reissuja…

Tällä kertaa meitä oli paikalla viisi koirakkoa. Ohjaaja oli eri kuin ensimmäisellä kerralla, nimeä en valitettavasti muista. Harjoiteltiin kävelyä ringissä ja sitten pöydällä oloa ja tutkimista, asennossa seisottamista jne. Kaikki muu meni melko hyvin mutta se hampaiden katsominen…apua ;) Eihän se meinaa onnistua. Ainoa hyvä puoli on se, ettei Bongo mitenkään vihainen ole kun sen hampaita katsotaan (tai yritetään katsoa), pyristelee vaan tilanteesta pois, vikuroi päätään suuntaan ja toiseen ja yrittää läpsiä katsojaa tassulla. Kouluttaja sanoikin että se on vain leikkiä ja uhmaa joka toivottavasti menee ajan- ja iän myötä ohi. Toivotaan siis tuotakin :)

Vinkiksi tuomarinpöydällä olemiseen saimme sen, että minun kantsii seisoa pöydän päädyssä niin että meillä on Bongon kanssa suora katsekontakti. Eka kerralla seisoskelin siinä sivulla “tuomaria” vastapäätä ja vaikka Bongo oli silloinkin rauhallinen, niin nyt se oli vieläkin rauhallisempi. Myös vinkki uuden erilaisen näyttelyhihnan hankkimiseen tuli kouluttajalta. Nyt meillä oli käytössä sellainen puolikuristava mutta suositeltiin sellaista nipsulla toimivaa vahattua hihnaa.

Kotimatka meni suhteellisen hyvin, Bongo oli melkoisen väsynyt ja jaksoi vasta loppu kilometreillä alkaa vinkumaan ja haukkumaan kovemmin. Levotonta läähättämistä ja hötkellystähän se matka oli jokatapauksessa mutta huomattavasti paljon enemmän korvaystävällistä kuin yleensä :)

Jätä kommentti: