28.6.2010, kolme viikkoa ilman koiruuksia…

Tässä on nyt kolme viikkoa vietetty todella hiljaiseloa. Kun koulut loppuivat 5.6. niin pakkasimme auton ja lähdimme viemään Hennan ja koirat Muonioon kesälomalle.

Matkaan lähdimme melkein heti kun Henna tuli koulusta todistuksen hakureissulta. Hienon todistuksen neiti sai kyllä, voin sanoa että jopa hieman yllätyin miten hyviä numeroita siinä olikaan. Autoon pakattiin Hennan tavaroiden lisäksi koiratarvikkeita kuten esim. säkillinen napenosekoitusta (Muoniosta kun ei Royal Caninia saa mistään), turvaportti, häkit, lelut, harjat jne…

Matka meni ihan hyvin, niin hyvin kun se vaan Bongon kanssa voi mennä :) Eli jälleen saimme kuunnella Bongon konserttia takapenkiltä. Lando sen sijaan näyttää olevan todella leppoisa matkustaja, siinäpä se mini-man makoili ja nukkui melkeinpä koko matkan. Parin pysähdyksen voimin matkasimme vajaa 400km.

Perille päästyämme koirat alkoivat tutustumaan uuteen ympäristöön. Landon varalta suojasimme olohuoneen sohvan (etukäteen olin jo pyytänyt mammaa vaihtamaan lattialta parhaat matot pois), mini-man kun saattaa leikin tiimellyksessä päästää intopisut sohvallekin. No oikei, ei tuota voi yleistää koska se on sattunut vain kerran kotona, mutta päätin ettei uhmata kohtaloa ja sohva saa uuden kuosin koirien vieralun ajaksi. Keittiön/eteisen välioveen asensimme koiraportin, etteivät koirat pääse livahtamaan vahingossa karkuun jos ja kun ulko-ovea auotaan.

Lauantai-ilta meni siinä mammalassa ollessa ja saunoessa maailman parhaassa pihasaunassa. Oi miten lapsuuden muistot valtaavatkin aina mieleni kun sinne pääsen saunomaan ja nautin joka hetkestä siinä saunassa :)  Hennan kaveri Laura tuli myös tervehtimään meitä (=Hennaa) ja koiria, tytöt ovat nähneet viimeksi joulun aikaan.

Sunnuntaina koitti sitten heippojen aika kun meillä Mikan kanssa oli aika lähteä ajamaan takaisin kotiin. Hennasta en ollut huolissani, neiti kyllä pärjää vaikka ikävä tuleekin varmasti puolin ja toisin, me voimme soitella ja jutella mutta koirat…miten selität niille että “Heippa, mie menen nyt ja tulen sitten kuukauden päästä hakehmaan teät”. Varsinkin Bongo, joka on niin minun perään, tuntui todella vaikealta jättää sinne. Landossa huoletti se, että kokeeko Lando asian niin että joutui taas vaihtamaan kotia. Lohduttauduin ajatuksella, että onhan Henna kuitenkin koirien kanssa eli jotain tuttua ja turvallista on mukana. Kun olin kerrannut mammalle ja äijälle hoito-ohjeet ja kaikki muutkin asiat miljoonannen kerran niin rohkaistuin lähtemään. Vielä viimeiset rapsutukset koirille ja iso-iso halaus Hennalle ja autoon…eipä kuulkaa kaukana ollut että tippa tuli linssiin.

Äitille soittelin kun olimme päässeet kotiin illalla. Lando ei kuulemma ollut oikeastaan edes kaivannut meitä kun lähdimme mutta Bongo…se pikku-ukkeli oli hypännyt Hennan syliin ja napottanut siinä kuin tatti. Oli varmaan ajatellut, että jos hän päästää Hennan siitä lähtemään niin sekin menee ja karkaa :) No, aikansa ikävöityään oli Bongokin alistunut kohtaloonsa ja asettunut taloksi.

Äitille sanoin monta kertaa tuon pikavisiittimme aikana, että kyllä meille tulee hiljaista kun olemme kaksin kotona Mikan kanssa. Ei ole Hennaa kavereineen juoksentelemassa edestakas ulos ja sisään eikä koirien rallitusta pitkin päivää. Pari päivää koirien Muoniossa oltua, äiti sanoi nyt ymmärtävänsä mitä tarkoitin sillä hiljaisuudella :) Koirat olivat pistäneet parastaan Muoniossa ja matot ovat kuulemma rullalla tuon tuostakin kun pojat rallittaa ympäriinsä :)

Kaikkia kivoja juttuja koirat ovat päässeet kokemaan loman aikana ja Landokin on jo oppinut sisäsiistiksi. Menee oven eteen istumaan ja haukahtelee kimeällä äänellään kun tahtoo ulos. Mahtavaa! Toivotaan, että sisäsiisteys jatkuu kotonakin. Mökilläkin koirat ovat käyneet. Landon lempipuuhaa siellä on ikkunan edessä olevan jakkaran päällä oleminen ja mäkäräisten pyydystäminen ikkunasta :) Ikkuna on kuulemma suht likainen Landon metsästyspuuhien jälkeen.

Ihanaa on kuitenkin saada Henna ja koirat kotiin. Ja pian se tapahtuukin, ei enää montaa päivää. Voin vain kuvitella sen hiljaisuuden mikä laskeutuu mammalaan kun koirat ja Henna lähtevät kotiin…toivottavasti kaikki kolme suostuvat lähtemään matkaamme!

Jätä kommentti: