9.-11.7.2010, Oulun kansainvälinen näyttely

Bongohan kävi ensimmäisen kerran näyttelyissä huhtikuussa 2010 Vaasassa. Hyvän menestymisen innoittaman pyysin Johannaa ilmoittamaan Bongon Oulun Kansainvälisiin näyttelyihinkin.

Perjantaina 9.7. Båssarin perhe (Johanna, Mats ja Jonne) ajelivat tänne Haukiputaalle Seinäjoelta mukanaan kaksi tipsua, Shandita’s Tru Finn eli Toivo sekä Shandita’s Endless Love eli Rauha (korjaa Johanna jos muistin väärin). Ilta meni siinä istuksiessa ja rupatellessa ja hieman seuraavan päivän aikatauluja miettiessä.

Lauantaina 10.7. aamupalan syötyämme lähdimme kahdella autokunnalla kohti Äimäraution ravirataa. Mennessämme haimme vielä Mikan veljen luota parit “kenttätuolit” lainaan ettei mene ihan koko päivä vaan seisoskeluksi vaan voi välillä leputtaa jännittyneitä jalkoja. Perille päästyämme ja saatuamme auton parkkiin  lähdimme valumaan kohti omaa kehää. Ensin oli paperien- ja rokotusten tarkistus ja sitten suunta kohti kenttää. Oman kehän löydettyämme aloimme pystyttämään “leiriämme” eikä aikaakaan kun Johanna perheineen saapui myös paikalle. Jonne istui tyytyväisenä rattaissaan hellehattu ja aurikolasit päässään ja nautti hälinästä. Jonne on kuulkaan pieneen ikäänsä nähden melkoinen konkari näyttelyasioissa, aina yhtä tyytyväinen ja iloinen katselija.

Olimme sopineet, että Johanna esittää Bongon näissäkin näyttelyissä. Minä ja Henna menimme Landon kanssa kauemmaksi katselemaan, Mika piiloutui kameransa kanssa väkijoukkoon ja Bongon boxikin laitettiin piiloon. Tämä kaikki sen vuoksi ettei Bongo vetäisi kehässä tuttuja kohden. Lauantaina tipsukehän tuomari oli italialainen Sonia Bellan Falletti ja mitähän tähän kirjoittaisin hänestä…? Hmm, voin ainakin sanoa ettei ole ihna minun lempparituomari kyllä. Ja tuskinpa kovin monen muunkaan. Tämä vanhahko rouva ei puhunut juuri yhtään englantia, antoi liki kaikki arvostelut viittomalla kehäsihteerille, koiraa koskettiin vain sen verran että katsoi hampaat ja muutenkaan ei ollut ihan ajantasalla tämä mummeli. Melkoinen tapaus, jos ilkeä olisin niin sanoisin että hän oli kuin suoraan jostain Hitchcokin kauhuleffasta. Mutta enhän mie ilkeä ole, tyydyn siis sanomaan että ei ehkä ihan paras valinta kansainväliseen näyttelyyn tuomariksi jos ei osaa edes englantia???

Bongon luokassa (JUN) oli viisi koiraa ja Bongo sai punaisen nauhan. Toisaalta siihen täytyy olla tyytyväinen, eihän se silti ihan huonosti mennyt. Hienosti Johanna taisteli Bongon kanssa kehässä, helppoa se ei ole tuon pikku-ukkelin kanssa kyllä. Bongo nimittäin vetää ja vetää ja vetää ja vieläkin vetää…pitäis ostaa Bongolle Camel -bootsit ja mainostaa että tipsulle jotka kulkevat omia polkujaan :) No yhtä kokemusta rikkaampi koira, omistaja ja kasvattaja tämän reissun jälkeen.  Kirjallinen arvostelu oli lyhyt ja ytimekäs, siinä kerrottiin mm. että on hieman liian korkea, hyvät vartalon mittasuhteet, hyvä turkin laatu mutta ei valmistautunut kehä liikkumiseen.

Johannan tipsuilla meni hienosti: Shandita’s Tru Finn (CH Arundina The Great Mogul & Arundina Tru Thanka) AVO ERI-1 PU-2 SERT VARA-CACIB / OPEN EXC-1 BM-2 CAC RES-CACIB ja CH Shandita’s Endless Love VAL ERI-2 PN-4 / CHAMPION EXC-2 BB-4. Onnittelut!

Lauantai-iltana meillä istuessamme alkoi Johanna puhuskella, että josko minä menisin Bongon kanssa kehään sunnuntaina. No huh huh, tuumasin ja kuittasin vitsillä koko asian. Aina välillä Johanna kuiten asiasta jossain sivulauseessa mainitsi, aivopesua parhaimmillaan. Meistä kaikki oli päivän jälkeen suht väsyneitä joten eipä tarvinnut unta juurikaan houkutella kenenkään silmiin. Mats -parka vaan joutui nukkumaan ilman tyynyä kun meidän Bongo aamulla pissi Matsin tyynylle innoissaan nähdessään Toivon ja Rauhan ja minä lahopää en sitten muistanut hänelle uutta tyynyä antaa. Anteeksi Mats vielä kerran :)

Niinpä se koitti se sunnuntai 11.7. ja jälleen aamupalan jälkeen lähdimme Äimärautiolle.  Tämän päivän tuomarina tipsukehässä toimi Carin Åkesson Ruotsista ja olipas hän ihan eri maata kun edellispäivän saapasmaan mummo. Ilonen, ystävällinen ja reipas. Tälle päivää Bongon luokkaan oli ilmoitettu kuusi tipsua, kaikki muut jo sertin pokanneita paitsi Bongo.

Johanna pyysi minua kiertämään kehää Bongon kanssa treenimielessä. Kävimme pari kertaa kiertämässä ja Johanna alkoi ihan oikeasti ylipuhua minua menemään kehään Bongon kanssa. Ajatuskin siitä kauhistutti ja pisti housun puntit tutisemaan. Johanna tsemppasi ja psyykkasi minua (kiersi kyselemässä josko jollain olisi jotain vettä väkevämpää että jännitykseni kaikkoaisi) ja vihdoin sai minut ylipuhuttua. Mutta haluan huomauttaa, että dopingia en ottanut, ihan luomuna mentiin :) Johanna vielä opetti kaikki jutut siinä minulle ja sitten mentiin.

Kokemus kehässä olosta oli ihan kiva.  Osasimme jopa jotain Bongon kanssa, ainakaan tuomari tai kehäsihteeri eivät puuttuneet meidän “pomppimiseen” mitenkään. Bongo osasi olla nätisti eikä ihan hirveästi hötkyillyt. Toivottavasti kukaan vaan ei nähnyt miten kovin minä tärisin ja jännitin :) Tuomari pyysi Bongon heittämään yhden ylimääräisen kiekan että näkee liikkeet paremmin, eka kerralla pikku-ukkeli hieman nimittäin veti mennessämme kolmiota. Toisella kerralla se meni jo paremmin, jee. Saimme, tai siis Bongo sai, vaaleanpunaisen nauhan eli ERI:n ja minä olin onnesta soikea. Taisin jopa tuulettaa hieman kehässä…onkohan se edes sallittua??? :) Loppujen lopuksi Bongo sijoittui kolmanneksi luokassaan, päivä oli siis täydellinen. Kolme kuudesta tipsusta sai ERIn joten olen kyllä tyytyväinen. Kirjallisessa arvioinnissa sanottiin mm. että on maskuliininen uros, hyvä pää ja huulet, hyvin kiinnittyneet korvat, hieman lyhyt kaula, hyvät linjaukset edessä ja takana, hyvä eturinta ja rintakehän syvyys ikäisekseen ja liikkuu hyvin sivusta, vähän epävakaa edestä, takaa hieman ahtaat tassujen liikkeet.

Tässä vielä tulokset Bongon ja Rauhan osalta: Shandita’s Tru Javion (CH Arundina The Great Mogul & Shandita’s Tru Brittnee) JUN ERI-3 / JUN EXC-3 ja CH Shandita’s Endless Love (CH Arundina The Great Mogul & CH Shandita’s Winema) VAL ERI-2 PN-3 VARA-CACIB / CHAMPION EXC-2 BB-3 RES-CACIB

Kiitos Båssarin perheelle kun olitte luonamme viikonlopun, oli todella mukavaa. Johannalle erityiskiitos loistavasta tsemppaamisesta ja siitä, että uskoit minuun ja Bongoon. Tästä on hyvä jatkaa!

Ensimmäinen päivä:

Toinen päivä:

Jätä kommentti: