Shandita’s Tai Lando

29.11.2009 syntyi Seinäjoella Shandita’s kenneliin kuusi ihanaa tiibetinspanielipentua. Yksi näistä suloisista pennuista, Shandita’s Tai Lando, muutti kotiimme Haukiputaalle parin mutkan kautta 5 kuuukauden ikäisenä  8.5.2010.

Tässä hieman faktoja Landosta:

Nimi: Shandita’s Tai Lando

Sukupuoli: Uros

Syntymäpäivä: 29.11.2009, Seinäjoki

Kasvattaja: Johanna Båssar http://www.shanditas.info/

Väri: soopeli

Isä: FI MVA P’Zazz Never Say Never, kutsumanimi Svante

Äiti:  Arudina Tai Ming, kutsumanimi Mingi

Sisarukset: Shandita’s Tai Lanza, Shandita’s Tai Luca, Shandita’s Tai Luna, Shandita’s Tai Lorenzo sekä Shandita’s Tai Lux

22.1.2010 tehdyssä lääkärintarkastuksessa on Landon yleiskunto todettu hyväksi. Sydänäänet, korvat ja silmät ovat normaalit. Myös Landon käyttäytyminen on todettu normaaliksi. Karvapeite hyvä, limakalvot normaalit ja purenta on tasapurenta. Kivekset tunnusteltavissa eikä ole havaittavissa napa- eikä nivustyrää. 

3.3. 2010 I rokotus, DURAMUNE DAPPi

8.4.2010 II rokotus, Rabdomun ja Nobivac DHPPi (penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvoviroosi, kennelyskä)

2.8.2010 Eläinlääkäri Anne Karttimo-Mäkynen tarkasti Landon hampaat ja totesi, että ylimääräisten maitohampaiden poistamiseen vaaditaan leikkaus. Suussa on useita ylimääräisiä maitohampaita, jotka voivat tulevaisuudessa haitata purentaa, aiheuttaa ienvetäymiä tai muita limakalvo-ongelmia. Käynnillä varattiin aika hampaidenpoistoleikkaukseen 6.9.2010.

6.9.2010 Landolta poistettiin suuhun jääneitä maitohampaita yhteensä viisi: 1) oikea yläetuhammas, 2) oikea alakulmahammas, 3) vasen yläkulmahammas, 4) vasen alakulmahammas sekä 5) alaetuhammas. Samassa operaatiossa eläinlääkäri huomasi, että Landon vasen alaetuhammas ei ollut puhjennut, tämän vuoksi hampaan kohta on avattu ja toivotaan että hammas kasvaa siitä ylös. Myöskään molemmat alaleuan ensimmäiset poskihampaat eivät olleet puhjenneet, ja ne piti poistaa kirurgisesti. Puhkeamattomien poskihampaiden poistokohtien kontrolli 2-3kk kuluttua. Kotihoidoksi saimme Landolle kipulääkkeeksi Rimadyl 20mg purutabletteja. Eläinlääkärinä toimi Anne Karttimo-Mäkynen, eläinlääkäriasema Akuutti.

Ravinto: Meille muutettuaan Landon kuivaruuasta puolet on Royal Canin Junior 33:sta ja toinen puoli Royal Canin Mini Adult 27.  Lisäksi tarjoamme kotiruokaa tai kaupasta ostettua koirien ruokaa pari-kolme kertaa viikossa. Elokuusta 2010 kuivaruuaksi on vaihdettu kokonaan Royal Canin Mini Adult 27.

Koulutus:

Näyttelyt: