Anna-Bells Amaryllis

Ensimmäinen kokemukseni tiibetinspanieleista oli, kun isäni Seija -serkun tiibetinspanieli muutti meille Ruotsista joskus vuoden 1980 luvun alussa. Tarkkaa ajankohtaa en valitettavasti muista koska mitään papereita ei asiasta tehty, Rylli vaan muutti meille :)

Rylli oli todella kaunis soopeli tipsu joka omasi todellisen tipsun luonteen. Jos Rylli ei jotain tahtonut niin ei se myöskään sitä tehnyt tai antanut tehdä hänelle. Lenkiltäkin tulin Ryllin kanssa usein koira kainalossa kotiin kun neiti löi totaaliset jarrut päälle.

Varmasti muutto meille oli Ryllille melkoinen stressin paikka. Muuttihan se ummikkoruotsalaisena perisuomalaiseen perheeseen. Ja me ajattelimme, että miksihän koira ei tottele meitä kun käskemme sitä istumaan ja antamaan tassua vaikka edellisillä omistajilla Rylli totteli tosi nätisti. Vasta vuosien jälkeen ymmärsimme ettei tipsu-neiti tajunnut meitä yhtään =)

Mutta aivan ihana koira oli Rylli, monia ihania muistoja meillä on sydämissämme. 14,5 vuotiaana Rylli kuitenkin sairastui niin pahasti, että katsoimme parhaaksi antaa Ryllille ikiunen. Nyt Rylli “nukkuu” mökkimme lähistöllä Kangosjärvellä.

Tässä faktoja Ryllistä:

Nimi: Anna-Bells Amaryllis alias Rylli

Sukupuoli: Narttu

Syntymäpäivä: 9.12.1975 Koskullskulle

Siirtyi “enkelikoiraksi”: 18.5.1990

Kasvattaja: Ann Mari Björkvall, Koskullskulle, Ruotsi

Väri: soopeli

Isä: Of Edlyn, Felix (s.1974)

Äiti: Srömkarlens Dar Jahm (s.1974)

Omistajat: perhe Jonsén, Kiruna, Ruotsi