Shandita’s Tru Javion

18.4.2009 syntyi Seinäjoella Shandita’s kenneliin kuusi ihanaa tiibetinspanielipentua, neljä tyttöä ja kaksi poikaa. Heistä yksi, Shandita’s Tru Javion, kutsumanimeltään Bongo, muutti kotiimme Haukiputaalle 27.6.2009.

Tässä hieman faktoja Bongosta:

Nimi: Shandita’s Tru Javion

Sukupuoli: Uros

Syntymäpäivä: 18.4.2009, Seinäjoki

Kasvattaja: Johanna Båssar http://www.shanditas.info/

Väri: soopeli

Isä: FIN & SE MVA Arudina The Great Mogul, kutsumanimi Leevi 

Äiti: Shandita’s Tru Brittnee, kutsumanimi Martta  

Sisarukset: Shandita’s Tru Jailene, Shandita’s Tru Jamila, Shandita’s Tru Jaya, Shandita’s Tru Jazzelle sekä Shandita’s Tru Javana

10.6.2009 tehdyssä lääkärintarkastuksessa Bongon yleiskunto on todettu normaaliksi. Silmät, korvat, sydän, limakalvot sekä karvapeite ja iho ovat normaalit. Purenta on lievä alapurenta, kivekset tunnisteltavissa ja Käyttäytyminen on normaali.

13.7. 2009 I rokotus, DURAMUNE DAPPi

10.8.2009 II rokotus, DURAMUNE DAPPi ja Rabdomun

2.9.2009 Shandita’s Tru Javion:in omistajiksi Suomen Kennelliittoon on rekisteröity Paula, Mika ja Henna Hyvälä :D

2.8.2010 III rokotus, Nobi-Vac Rabies (raivotauti) ja Duramune Dappi (penikkatauti-, hepatiitti- ja parvorokotus), voimassa 1.8.2013 asti

2.8.2010 Eläinlääkäri Anne Karttimo-Mäkynen: “Tänään suorittamassani tarkastuksessa olen todennut, että tähän rekisteritodistukseen merkityllä, vähintään kuuden kuukauden ikäisellä uroksella ovat molemmat kivekset normaalin muotoiset ja selvästi erotettavissa kivespusseissa.” Yleiskunnoltaan terve uros, hyvät ja selkeät sydänäänet. Hampaat ok.

4.11.2010 Eläinlääkäri Kaisa Wickström on suorittanut Bongolle virallisen polvitarkastuksen, jonka tuloksena Bongon polvet todettiin täysin terveiksi 0/0

8.11.2010 Eläinlääkäri Kaisa Wickströmin suorittamassa virallisessa silmätarkastuksessa on todettu että Bongolla on terveet silmät jotka eivät osoita rodulle tyypillisen perinnölliseksi oletetun silmäsairauden kliinisiä oireita.

Ravinto: kuivaruoka Royal Canin Junior 33, 18.1.2010 alkaen sekaan laitettu osa Royal Canin Beaty kuivaruokaa. Huhtikuussa 2010 käytössä ainoana kuivaruokana on Royal Canin Mini Adult 27.  Lisäksi tarjoamme koirallemme kotiruokaa tai kaupasta ostettua koirien ruokaa pari-kolme kertaa viikossa.

Koulutus:

*OSTY:n järjestämä AlkeisTOKO -kurssi, 10x1tunti (joista meillä valitettavasti jäi kaksi viimeistä käymättä), 10/2009-1/2010,

*OSTY:n järjestämä NÄTO -kurssi 4x1tunti 02/2010-03/2010.

Näyttelyt:

*Kaikkien koirien kansainvälinen Koiranäyttely Vaasassa 17.4.2010. Tuomari: Inga Siil Virosta, esittäjä: Johanna Båssar. Luokka JUN, laatuarvosteluna arvosana erinomainen ja luokkansa 3.  Kirjallinen arvostelu: “11kk vanha temperamenttinen juniori uros. Kaunis pää, mutta korvien kiinnitys hieman korkealla. Kantaa erinoimaisesti kaulan, erinomainen ylälinja, hännän kiinnitys ja runko. Hyvin tasapainoisesti kulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen turkin laatu, kivat jalat. Liikkuu erittäin hyvin. Erittäin lupaava nuori uros.”

*Kansainvälinen kaikkien rotujen koiranäyttely Oulussa 10.7.2010. Tuomari:  Sonia Bellan Falletti Italiasta, esittäjä: Johanna Båssar. Luokka JUN, laatuarvosteluna arvosana erittäin hyvä. Kirjallinen arvostelu:”Tyypillinen pää. Hieman korkea. Hyvä vartalon mittasuhde. Hyvä turkin laatu. Ei ole valmistautunut kehässä liikkumiseen.”

*Kansainvälinen kaikkien rotujen koiranäyttely Oulussa 11.7.2010. Tuomari: Carin Åkesson Ruotsista, esittäjä: Paula Hyvälä. Luokka JUN, laatuarvosteluna arvosana erinomainen ja luokkansa kolmas. Kirjallinen arvostelu:”Maskuliininen uros. Hyvin muodostunut pää ja hyvät huulet. Ovaalit silmät. Hyvin kiinnittyneet korvat. Hieman lyhyt kaula. Erinomainen eturinta ja rinnnan syvyys ikäisekseen. Hyvät linjaukset edessä ja takana. Liikkuu hyvin sivusta, hieman ahtaat tassujen liikkeet takaa ja vähän epävakaa edestä.”

 

Image_0497